Monday, January 2, 2012

"Rat Race" / "Miljonijaht" (2001)

Teiseks komöödiaks, mis aastavahetusele järgnenud vässust üle aitas saada, oli absurdne ja tempokas "Miljonijaht". Tegu oli sellise great chase tüüpi filmiga, milliseid Hollywood 60ndatel üsna palju tootis, kuid viimasel ajal unarusse on jätnud. Võib arvata, et stsenaariumi kirjutamine taolisele filmile pole lillepidu - tegelasi on palju, kõik rabelevad samal ajal ja samas suunas ning üheaegselt põnevust hoida, seoseid luua ja loogikat järgida on päris keeruline. Andy Breckman (ka populaarse telesarja "Monk" stsenarist) sai sellega aga suurepäraselt hakkama. Naerda sai iga paari minuti järel ja üllatavaid olukordi jagus lõpuni.
Lisaks stsenaariumile tuleb kiita komöödiafilmide kahurväge, keda siin näha võis - alates John Cleese´i, Rowan Atkinsoni ja Whoopi Goldbergiga ning lõpetades Seth Greeni, Amy Smarti ja Wayne Knight´i osatäitmistega.
Õnnelikud väljavalitud.
Lugu ise oli siis selline: Las Vegase kasiinoomanik Donald P. Sinclair (John Cleese) on otsustanud oma parimatele "klientidele" korraldada eksklusiivse kihlveo - võiduajamise inimosalistega. Juhuse tahe ilmutab end mänguautomaadist tõmmatud eriliste müntide näol. Pakkumine on lihtne - kes esimesena jõuab ühe New Mexico linna raudteejaama hoiukapini saab seal peituva 2 miljoni dollari omanikuks. Järgneb meeletu võiduajamine kõikvõimalike tehniliste viperuste ning ootamatute kohtumistega.
Režissöör Jerry Zucker ("Airplane!", "Top Secret!" jmt) pakub taaskord kerget meelelahutust ja head naeru. Ei midagi rohkemat, ei midagi vähemat.
 Ja panusepanijad.

No comments:

Post a Comment