Friday, November 18, 2011

The Micallef Program (1998-2001), series 1-3

The Micallef Program (1998-2001)
R: Ted Emery

Vaatasin läbi 3-hooajalise austraalia komöödiasarja "The Micallef Program". Peaosas koomik Shaun Micallef, kes ka materjali osaliselt kirjutas. Tegu on 50% mockumentary laadis, 50% sketšisarja formaadis tootega. Kui esimene hooaeg kippus venima, siis teine oli juba parem ja kolmandas sai asi õige mineku sisse.
Shaun Micallef kehastab peamiselt cocky´t jutusaatejuhti, kes on rumal, kuid enesekindel ja suudab sujuvalt solvata kõige õilsamatki külastajat. Teda assisteerivad sealjuures Francis Greenslade, kelle erialaks on füüsilised katsumused ja ohtlikud eksperimendid, Wayne Hope ja Roz Hammond. Igaüks sellest meeskonnast paistab omavat lõputut ümberkehastumisarsenali. Lisaks on igas episoodis üllatuskülalisi ja muid küpsiseid.
  Shaun Micallef.
Sketšid meenutavad oma laadilt Monty Pythonit (sellele tehti paaris kohas ka otseseid viiteid), kuid lahjemas variandis. Mockumentary pooles pandi ära nii jutusaadetele, televiktoriinidele, odavatele haiglaseriaalidele kui üldse kogu televisioonitööstusele ning see pakkus küll muhedat huumorit ja äratundmisrõõmu. Muidugi oli ka austraallaste sisenalju ja viiteid kohalikele poliitikutele-kuulsustele. Vahepeal pandi teravat ka endise emamaa Suurbritannia ja USA suunal.
Francis Greenslade ja Roz Hammond.
Wayne Hope.
"Attentione! Il est Mirone!" - vahemults 2. ja 3. hooajas. 

No comments:

Post a Comment