Sunday, November 20, 2011

The Matchmaker (1997)

"The Matchmaker" (1997) / "Kosjasobitaja" (1997)
R: Mark Joffe

Mõnus iiri romantiline komöödia, millel olid kõik häädused, mida sellelt žanrilt oodata võiks - head dialoogid, sümpaatsed peategelased ja naljakad kõrvaltegelased. Ning kui siia lisada veel iiri punkrokki soundträkilt, maalilisi loodusvaateid ja viskilonkse pubides, on mõnus vaatamine garantreeritud. USA on samuti iirimaigulisi romcome teinud (nt "Leap Year"), kuid nagu ikka, liiga magusalt ja ilustatult. Siin oli aga iirlaste endi karvane käsi mängus ja andis asjale kohaliku värvingu.
 Kosjasobitaja "Elu fakte" tutvustamas.

Lugu ise on lihtne: Marcy (Janeane Garofalo) saabub USA-st Iirimaale, et otsida üles ühe jänkikuberneri iiri juured, et talle Bostonis iiri valijate seas valimisvõitu kindlustada. Satub aga kohaliku kosjasobitusfestivali keskele, kus mitmete vallaliste noormeeste pilgud endale tõmbab.
Filmi meespeategelane Sean (David O´Hara) libistas peamiselt maitsetus särgis õlut või viskit juua.
 
Vaimukaks tegi filmi just kohalik koloriit mitmete kõrvaltegelaste näol ning iirlaste-jänkide omavaheline vastandamine. Just selline filmi, mis talve lähenedes ühes viskilonksuga seest soojaks teeb. Ja pärast kuulakem Shane MacGowan & The Popesi! Ajee.
Daamid lammutavad.
Kuberner ise on paras mölakas ja IQ-ga ka ei hiilga, kuid filmi jooksul teeb läbi siiski mõningase isiksusearengu.
Üks Marcy kohalikest austajatest.
Mmm, iiri loodus.
Marcy - ettevõtlik, enesekindel ja hakkaja ameerika neiu.

No comments:

Post a Comment