Tuesday, December 6, 2011

"The Trip" (1967)

Roger Cormani film 1967. aastast. Stsenaariumi on kirjutanud Jack Nicholson (jah, seesama), kes 60ndatel-70ndatel kokku 6 filmi stsenaristiks oli, hiljem täielikult näitlemisele pühendudes. Peaosas on muidugi Peter Fonda ("Easy Rider" (1969)). Arvasin, et oleks seda paslik vaadata, kuna raamistik oli sarnane kahe varem siin mainitud filmiga ("Generatsioon P" ja "99 franki") - ehk siis reklaamimees, kes narkot teeb. Siin oli küll põhirõhk sellel kogemusel endal, mitte reklaaminduse üle arutlemisel.
Film saigi siis alguse sellest, kuidas Paul (Peter Fonda) tahab oma teadvust laiendada ning läheb sõber Johni juurde LSD-d proovima. Tegevus toimubki ühe "tripi" jooksul. Algul on ta turvaliselt Johni juures, kes tal silma peal hoiab ja vajadusel abistab, kuid mingi hetk laseb sealt jalga ja siirdub linna peale. 
Filmile eelnes tõsine, slaididelt loetud hoiatus narkootikumide kahjulikust mõjust ja nende leviku tõkestamisest, mille hoiatavaks näiteks film peaks olema. Tegelikult oli film oma ajastu laps nii silmale kui kõrvale ning lõpplahendus oli kah nii positiivne, kui olla andis.
Selline kerge, erilise sõnumita, kuid suure armastusega tehtud film oligi. Stay off crack y´all!
It´s beauuutiful!
 Kui reis halvaks läheb.
 Sõbra pool, esiplaanil rekvisiidina Ginsburgi "Ulg".

No comments:

Post a Comment