Friday, December 9, 2011

"В субботу" / "Laupäeval" (2011)

Oi, ma nii ootasin seda filmi! Seda suurem oli mu pettumus, kui ta lõpuks ära nägin. Tulemus oli üsna keskpärane. Samas teemapüstitus ja stsenaarium tundusid paljulubavad.
Tegu siis Aleksandr Mindadze mängufilmiga, mis pühendatud Tšernobõli tuumakatastroofi 25. aastapäevale. Katastroofi juhtub tunnistama noormees nimega Valeri, kes esimese asjana tormab linna oma tüdruksõpra päästma. Tegu on aga laupäevaga, mis teadupärast on võhodnõi ja sel on juba oma seadused. Õnnetute juhuste, minnalaskmiste ja halbade valikute tõttu eriti kuskile ei jõutagi, vaid kõik lõppeb napsutamise, peo ja pohmakaga. Sealjuures käib Valeri (Anton Zhagin) enamus aega maniaki näoga ringi, rääkida suudab vaid poolenisti ja valikuid teha on raske. Rabeleb niisama.
Kuuldavasti kavatseb Valgevene rajada uut tuumajaama üsna Leedu piiri äärde. Sel aastal toimusid Minskis sel teemal  läbirääkimised. Film "Laupäeval" võeti selleks ajaks aga kinodest maha, et vähem vastumeelsust tekiks plaanile. 
Näitlejatest-tegelaskujudest nii palju, et peaosaline Anton Zhagin on juba täitsa tuttav nägu (vt ka "Stiilivennad" ja "Pihtide vahel"). Kõigis filmides mängib ta sellist noorukest, vesise pilguga pilguga ebakindlat tegelast. Siingi. Tema tüdruksõber ja muidu sõbrad filmis olid aga tõeliselt vastutustundetud tegelased. Eriti lõpplahenduse osas. No nii lihtsalt ei tehta! 
Aga mis seal sai, vaadake juba ise.

No comments:

Post a Comment