Saturday, May 19, 2012

"Saving Grace" / "Grace´i päästmine" (2000)

Täitsa okeika kaasaegne inglise komöödia. Esimesed pool tundi olid küll igavad ja lõpplahendus banaalsevõitu, aga see-eest, kui juba äktsioniks läks, siis ikka täiega ja päris mitu head naeru sai siit. Lisaks kena väikelinnamiljöö ja meri, mida saareriigi filmides ikka näha saab. 
Režissöör Nigel Cole´i lavastajadebüüt.
Londonis diili tegemas.

Kui tavaliselt näeme stoner´ komöödiates peategelastena batikasärkides ja kulunud teksades noormehi, siis siin hakkab rohelist kasvatama hoopis keskealine inglise daam.
Grace´i mees sureb ning pärandab naisele kauni kivivilla ja hunniku võlgu. Elamiskoha säilitamiseks läheb vaja 300 000 naela (või oli mõni muu müstiline summa...), ühtegi kasulikku ametit aga lesk ei valda ja aega ka väga pole. Õnneks tuleb talle appi aednik Matthew, kes palub ühe teatud taime eest hoolitseda. 
 Bill Bailey oli hipi (ülla-ülla...)

Meeldis, et film suutis tavapäraseid klišeesid vältida - ei võtnud asja suhtes moraliseerivat hoiakut, ega näidanud suitsetamist ka üleelusuuruse kogemusena. Mõnus huumor kanepi-paranoia aadressil, seda eriti korrakaitsjate ja kiriku arvel. Mitmeid muhedaid kõrvalosi külaelanike näol. Vaimukad dialoogid, tugevad naiskarakterid.
Vaata, ja tuju läheb mahvitagi heaks.

No comments:

Post a Comment