Friday, October 12, 2012

"Капитан Пронин" / "Kapten Pronin" (1992-1995)

Olge valmis kohtuma kõige bädässima superkangelasega sealpool teleekraane. Kui 90ndate algul ujutasid Nõukogude Liidu riismed üle 80ndate Lääne actionfilmid, lõi punt animaatoreid Mihhail Zaitsjeviga eesotsas seeria kapten Proninist. Ise nimetasid nad neid uhkelt "multtrilleriteks", kuid tegu on kõigi halbade märulifilmide koondparoodiatega. Vahemikus 1992-1995 ilmus neli alla-kümne-minutilist klippi: "Kapten Pronin - major Pronini lapselaps", "Kapten Pronin Ameerikas", "Kapten Pronin kosmoses" ja "Kapten Pronin ooperis".
Ehkki kunstiliselt tasemelt pole tegu teab mis suurema asjaga, on seda igatahes hiiglama lõbus vaadata ning popgrupp "Kar-Men" on filmile loonud ka haarava tunnusmeloodia. Esimesed kaks osa on igati põnevad ja tempokad, kuid viimased kaks enam uusi nükkeid juurde ei toonud ning mõjusid pisut punnitatutena.
Kurikaeltena astuvad üles mafioosod, robotid, ufod, narkoärikad, ninjad, femme fatale´d... hädast aidatakse välja nii Bill Clinton kui James Bond. Paras segapuder, kuid võtab kenasti toonase popkultuuri kokku. 

No comments:

Post a Comment