Friday, February 17, 2012

"Noel Fielding's Luxury Comedy" / "Noel Fieldingu luksuskomöödia" (2012)

Praegu jookseb Suurbritannias selline sari nagu "Noel Fielding's Luxury Comedy", mida seni on eetrisse lastud 4 osa. Loodetavasti tuleb veel, ehkki keskmise televaataja maitse jaoks on tegu parajalt obskuurse tootega.
Noel Fieldingut tuntakse eelkõige ehk "IT crowd´i" ja "Mighty Booshi" järgi. Ehkki "luksuskomöödiat" võib mingil määral "Mighty Booshiga" võrrelda, on siin loobutud sellest vähesestki loogikast ja struktureeritusest, mida viimases leida võis ning saame nautida Noel Fieldingu vaba mõttevoolu, mõningate muusikaliste vahepalade ja võrratu disainiga. Sketšisarja vormis glamuur, psühhedeelia ja absurdihuumor.
Omaette võluvad on siin eriefektid, mis kasutavad rohkelt animatsiooni, jaburaid kostüüme ja popesteetikat. Ühelt poolt on saadud hakkama lihtsate vahenditega, teisalt on näha, et nendeni jõudmiseks on kulunud palju aega ja mõttejõudu. See pole sul siin mõni sitcom, kus lükkad diivani tuppa ja võtteplats valmis.
Kunstikolledži taustaga Fielding on kaasaegne renessanssmees, kes tegeleb näitlemise, laulmise, muusika- ja stsenaariumide kirjutamisega, animatsiooniga ja disainiga. Tehes seda kõike omanäoliselt ja nauditavalt.
"Luksuskomöödia" meeskond on väike ja suuresti "Mighty Booshist" juba tuttav. Pidevad ümberkehastumised, sketšide kiire vaheldumine ja ootamatud puändid muudavad vaatamiselamuse igati nauditavaks. Omamoodi jätkab see briti absurdihuumori traditsioone, mis said alguse 60ndatel pythonlastega ja jätkusid 70ndatel "The Goodies´iga". Muidugi tänapäevases ja veel mitme kraadi võrra kangemas võtmes.
Ma panen sellele sarjale 200,5/10. Sest ma saan. Ja see oli minu arust natuke lahedam kui inimlikult võimalik.

No comments:

Post a Comment