Tuesday, June 26, 2012

"Be Kind Rewind" / "Ole kena, keri tagasi" (2008)

Veidi suviselt kerget vaatamist Prantsus-USA režissööri-produtsendi-stsenaristi-kunstniku Michel Gondry käe alt. Gondry varasemad tuntud tööd - komöödia "Inimloomus" ("Human Nature" (2001)), romantiline "Karge meele igavene sära" ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind" (2004)) ja maagilis-realistlik "Uneteadus" ("La science des rêves" (2006)) - olid kõik hea mälestuse jätnud. Seda enam pettusin käesolevas keskpärases komöödias, mis hoolimata huvitavale teemapüstitusele suutis vaid 10 minuti väärtuses igavust peletada.
"Ghostbusters" - making of 

Mike (hiphoppar Mos Def) töötab videopoes, mis on selline nunnukas vanamoodne VHS-poeke, mis toetub püsikundedele ja isiklikule teenindusele. Eriliseks õitsenguks sellest siiski ei piisa ning kerkib võimalus, et maja tuleb loovutada kurjadele kinnisvaraarendajatele. Poe omanik Mr. Fletcher (Danny Glover) läheb moodsat filmimüügitööstust väisama, jättes poe Mike´i hooldada. Viimase paranoiline sõber Jerry (Jack Black) suudab aga pärast ebaõnnestunud sabotaaži poe kassetid tuksi keerata. Sõprade otsus filmid koduste vahenditega taaslavastada osutub üllatavalt populaarseks.
"Lion King" - making of

Taolist filmide taaslavastamist nimetavad nad "rootsindamiseks" (to swede) ning Interneti andmetel on see "The summarized recreation of popular pop-culture films using limited budgets and a camcorder." Need kassahittide paroodiad olid tõesti päris vaimukad, sisaldades originaalseid kodukootud tehnilisi lahendusi ning jäädes samas kergesti äratuntavateks. Kahjuks oli neid filmi pikkuse kohta liiga vähe ja ümbritsev lugu vana maja päästmisest (ja seal elanud legendaarsest dzässmuusikust) polnud kuigi põnev. Dialoogidki jäid kuidagi hõredaks ja ülesehitus hüplikuks.
Filmi positiivseim tulemus on aga sweded filmide reaalse fännibaasi tekitamine ja internetis on ka mitu selleteemalist kodulehte, kus taolisi filme vaadata saab (nt see ja too ).
Lõpetuseks mõned skriinid nende sviidimisprotsessist:
"Robocop" - making of
"Rush Hour" - making of

No comments:

Post a Comment