Friday, January 4, 2013

"SOS" (1973)

Siuke pisike klipp, mis tutvustab alkoholi kahjulikku mõju inimese tervisele. Suht ideedevaene ja igav - vaevalt, et kedagi napsuklaasi juurest eemale peletab, pigem vastupidi. Disain oli ebaühtlane ning, kuidas seda ilusti öeldagi, inetu. Inimese sisemus oli lihtsalt harilikuga joonistatud koobas. Välismaailm oli veidi toonase plakatikunsti laadis, kuid sellegagi ei viitsitud suuremat vaeva näha ning sujuva animatsiooni asemel meenutas asi kohati slaidshowd. 
Need tegelased ülemisel pildil, kes näevad välja nagu laulugrupp lasteaiast "Kaseke", on inimese verelibled. Nad laulsid laulu sellest, kuidas nad ikka inimese südant kaitsevad. Aga tegid seda nii kõrgel häälel, et kohati oli raske taibata. Seevastu jättis üsna sümpaatse mulje alkohol, kes laulis lõbusal platnoihäälel ja nägi ilusam välja (alumisel pildil), veidi Karlssoni moodi. Vereliblede ja alkoholi kokkupõrge oli esitatud slapstick komöödia stiilis - joosti paar tiiru ümber südame ning kui kätte ei saanud, siis alko võitis ja inimene suri ära. 
Armastatud videoportaal youtube näitab multsi SIIN
Neid alko, suitsu ja muude pahede vastaseid lühiklippe on tegelikult päris palju tehtud ja hoopis ägedamaid ka. Võibolla teen neist eraldi teemanädala millalgi, kui viitsin. Olge terved!

No comments:

Post a Comment