Sunday, January 8, 2012

"Bottom"/ "Põhjas", Series 1-3 (1991-1995)

Inglise komöödiasarjade vaatamine on hea asendustegevus pea kõigele. Välja arvatud ehk siis, kui selleks sarjaks on "Bottom", sest pärast esimest hooaega kiskus asi ikka väga käest ära. Kui esimeses hooajas tundusid tegelased vaimukad, tegevus ja naljad mitmekesised ning lahendused ootamatud, siis teises ja kolmandas taanduti slapstick huumori (ehk maakeeli jalagapersehuumori) ja nokunaljade juurde ning sinna ka jäädi. Ja ma ei pea siin silmas selliseid maitsekaid nalju, nagu: "Kaks nokut sõidavad bussis. Peatuses tuleb peale vanamemm. Üks noku on viisakas ja tõuseb püsti."
Nagu pealkirjastki aimata võib, viib sarja tegevus meid Londoni heidikute Eddie Hitleri ja Richie rahatusse, töötusse ja naistetusse ellu. Eddie veedab aega peamiselt õlut ja erinevat kodukeemiat manustades ning lehte lugedes, Richie temaga õiendades ning maniakaalseid, aga see-eest grandioosseid eduskeeme välja mõeldes. Aegajalt võetakse ette teineteise klobimist või silmade väljatorkamist või triikrauaga kõrvetamist... Hea ülevaate saab ka Londoni 90ndate alguse käibeslängist ja vandesõnadest.
Imbd-s oli sari mitmes nimekirjas paigutatud kõrvuti "Black Booksi", Pythoni ja muu inglise huumori koorekihiga. Aga dutkit! Pigem Benny Hill.
Sarja kirjutajad ja nimiosalised on Adrian Edmonson (ülemisel fotol banaanikostüümis) ja Rik Mayall (ülemisel fotol kuradikostüümis), kes said sõpradeks juba ülikooliajal ning mõtlesid välja, kuidas üheskoos nalja teha.

No comments:

Post a Comment