Tuesday, January 4, 2011

Mitte mõni tavaline roadtripi film

"Bunny and The Bull" (2009)
Rež: Paul King

Võrratu inglise komöödiasarja "The Mighty Boosh" looja Paul Kingi täispikk mängufilm peaks esmajärjekorras kohustuslik olema kõigile nimetatud sarja austajatele. Jah, selle kõrvalosades teevad kaasa ka Noel Fielding ja Julian Barratt. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.
Tegu on ühe mõnusama komöödiaga, mida viimasel ajal näha on õnnestunud. Ja "mõnusa" all mõtlen ma ootamatut, originaalset ja vaimukat huumorit, mis ka tehniliselt kaunilt esitletud. Erinevaid visuaalseid erieffekte ja stiilimuutusi on kasutatud üsna rohkesti, aga lugu jääb siiski terviklikuks ja unenäolise keskkonna tekitamisele aitab selline kombineerimine kenasti kaasa. Ilmselt pole palju selliseid roadmovie´sid, kus peamiselt vaid stuudio-võtetega asi ära aetaks. Siin piisas aga õhustiku loomiseks maalilistest kulissidest ja pisikesest multiplikatsioonist.
Sisuliselt on lugu lahendatud "Oh ja Ah lähevad matkale" võtmes - ehk siis kaks inglise noormeest astuvad Euroopa pinnale, et parema äranägemise järgi lõbutseda. Üks neist murelik romantik, teine riskialtis õnneseen. Teekonnale jäävad Prantsusmaa, Belgia, Poola, Šveits, Hispaania ning terve rida jaburaid seiklusi. Asjale annab aga vindi see, et kõik toimub "mureliku romantiku", Stepheni (Edward Hogg) meenutuste (ja hallutsinatsioonide) vormis aasta pärast tegelikke sündmusi. See meenutuski on teekond, aitamaks mõtestada toimunut ja saada lahti minevikupainest.

Stephen (Edward Hogg) ja Bunny (Simon Farnaby).
Captain Crab !
 Lustisõit karusellil - Stephen ja Eloisa (Verónica Echegui).
 Julian Barratt segase pompsi rollis.
 Ja muidugi pullivõitlus.

No comments:

Post a Comment